24 augustus 2020

Cycle

Cycle is een online platform waar open minded, openhartig en vooral eerlijk wordt gepraat over alle aspecten van het vrouwelijke lichaam en geest.

Van de eerste menstruatie tot de menopauze

Cycle helpt nieuwsgierige vrouwen om hun body & mind, cyclus en seksualiteit beter te leren kennen en begrijpen. 

Van medisch artikel tot persoonlijke ervaring: op Cycle vind je verschillende soorten verhalen. De sisterhood bestaat uit medisch experts en ervaringsdeskundigen, waar jij er een van bent. Daarnaast biedt Cycle goede kwaliteit care en pleasure producten die er ook nog eens goed uitzien.

Zo kunnen diverse pelottesets, dilatatiesets en trainers via Cycle aangeschaft worden. Als NVFB lid krijg je korting. Meld je aan via hello@cycle.care, dan krijg je  een persoonlijke kortingscode van ons toegestuurd waarmee je aan je cliënten15% korting kan bieden op diverse producten in onze webshop.

Lees hier het persoonlijke verhaal van Charlie

Endometriose en/of adenomyose is een chronische aandoening en komen voor bij maar liefst 10% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Dat is wereldwijd zo 200 miljoen vrouwen. Bijzonder dus, dat er maar zo weinig over bekend is.  Gemiddeld duurt het 9 jaar voordat de diagnose wordt gesteld. 

Endometriose is een belangrijke oorzaak van chronische bekkenbodempijn bij vrouwen.  Vrouwen met endometriose hebben vaak functionele klachten, ontstaan door veranderd spiergebruik als gevolg van pijnklachten. Met de juiste aanpak kunnen deze klachten redelijk goed worden behandeld, de bekkenbfysiotherapeut kan daar een rol in spelen. Het gaat daarbij voor een deel om bewustwording van gedrag en reacties. Doel is om de verschillende functies van het bekkengebied te optimaliseren (denk aan toiletbezoek en seks). Ook kan door middel van ademhalings- en ontspanningsoefeningen de pijnbeleving minder heftig worden. Voor vrouwen met endometriose kan dat zeer veel verschil maken.

Meer weten? Check www.cycle.care voor meer informatie en verhalen over alles wat met het vrouwelijke lichaam te maken heeft.

Ready? Let’s Cycle.