21 juni 2021

Hulp gevraagd bij wetenschappelijk onderzoek: seks in relatie tot een verzakking

Artsen willen graag beter begrijpen waarom vrouwen met een verzakking ervaren dat seks (soms) minder goed verloopt. Daarom heeft het Radboud Universitair Medisch Centrum een onderzoek opgezet waarbij ze graag vrouwen en hun partners een vragenlijst wil voorleggen.

Het doel van dit onderzoek is uitzoeken of, en op welke manier een verzakking invloed heeft op het seksueel zelfbeeld en functioneren van een vrouw. Onder seksueel zelfbeeld en seksueel functioneren wordt alles verstaan wat met seks te maken heeft, van het verlangen naar seks tot aan het krijgen van een orgasme. Daarbij willen de onderzoekers ook kijken of de inschatting die wordt maakt over het zelfbeeld en over het seksueel functioneren, overeenkomt met hoe de partner hierover denkt.

  • Als bekkenfysiotherapeut zie je als geen ander de invloed van de verzakking op een vrouw. Wil jij  ons helpen bij het verkrijgen van deelnemers?
  • Wat wordt er verwacht de patiënt en partner
    Enkel het invullen van een vragenlijst apart van elkaar, die ongeveer 20-30 minuten de tijd kost.
  • Wat wordt er van jou verwacht als bekkenfysiotherapeut?
    Potentiële deelnemers enthousiasmeren om deel te nemen aan de studie, een informatie folder meegeven en de onderzoeker mailen.

Meer informatie? Stuur een mail naar de hoofdonderzoeker Carlijn Smeets onder vermelding PROSA bekkenfysiotherapeut: Carlijn Smeets
Op de website van het Radboud UMC vindt u ook verdere informatie: Radboudumc.nl