bary-dieuwke-en-nicole.jpg
25 april 2022

Farewell Symposium Bary Berghmans getiteld ‘Idealized Integrated Pelvic Care’

Op 30 en 31 maart werd het Farewell symposium gehouden.

Het symposium werd zowel live alsook online georganiseerd als eerbetoon voor dr. Bary Berghmans. Bary is één van de bekkenfysiotherapeuten van het eerste uur en heeft veel meegewerkt aan nationale en internationale richtlijnen op het gebied van de bekkenfysiotherapie. Hij promoveerde als eerste bekkenfysiotherapeut, met als onderwerp “Conservative treatment for women with stress incontinence and bladder overactivity “

De inhoud van het symposium met focus op de integrale samenwerking op het gebied van de vele bekkenbodemdysfuncties liet een bijzonder positief beeld zien van de meerwaarde en de rol van de bekkenfysiotherapie en de samenwerking met aanpalende disciplines, zoals urologen; (uro)gynaecologen en huisartsen.

Nadat Bary Berghmans bij aanvang van het symposium de prachtige speld als erelid van de NVFB uit handen van Nicole van Bergen, voorzitter NVFB en dagvoorzitter in de middag, uitgereikt kreeg kwam laat in de middag als klap op de vuurpijl Annemarie Penn-te Strake,  burgemeester van Maastricht onverwacht haar opwachting maken om de volledig verraste Bary toe te spreken met betrekking tot zijn (inter)nationale activiteiten en verdiensten en vervolgens namens onze koning te benoemen tot officier in de orde van Oranje-Nassau.