nvfb-kort-knip.jpg
28 april 2022

Nieuws uit de bestuurskamer

De afgelopen weken was het raak, congres na congres. Het mocht weer!

En wat was iedereen blij om elkaar weer live te zien. Het begon op 24 maart met Women Power, het congres ter ere van de inauguratie van Annelies Pool. Op dat congres spraken Maaike Wiezer en Monique Hage. Zij presenteerden hun systematic reviews naar de prognostische factoren voor bekkenpijn en bekkenbodemklachten. De studies die de onderbouwing vormen voor het NVFB postpartumconsult. Zij maakten in hun lezingen ook de vertaalslag naar de implicaties voor de praktijk. Trots op hen!

Daarna namen we binnen een week afscheid van twee coryfeeën binnen de bekkenfysiotherapie. Op 31 maart van Bary Berghmans en op 7 april van Marijke Slieker. Dank jullie wel voor alles wat jullie voor de bekkenfysiotherapie hebben gedaan.

We kunnen terugkijken op een geslaagd 40 jaar jubileumcongres. Een prachtig programma met goede sprekers, een geweldige ambiance en heerlijk eten. Een uitpuilend expo-plein en een intermezzo wat op onze lachspieren werkte. Chapeau voor onze congres- en sponsorcommissie.

Inmiddels wordt er hard gewerkt aan ons nieuwe beroepsprofiel. Voor de zomer zijn module 1 en 2 klaar en kunnen deze voor de feedbackronden naar de interne focusgroepen.

Op 12 mei is onze ALV en dan nemen we afscheid van onze secretaris Bernadette Berendes – van Dijk, haar tweede termijn zit er dan op. Bernadette heeft acht jaar deel uitgemaakt van het bestuur en heeft mooie projecten gedraaid. Zo was zij verantwoordelijk voor het addendum “gespecialiseerde fysiotherapie bij kinderen met zindelijkheidsproblemen”, is zij mede auteur van de aanvraag voor artikel 14 Wet BIG, heeft zij een business-case geschreven voor de vergoeding van de probe en heeft zij het project incontinentie bij ouderen geleid. Tevens verzorgde zij de altijd weer prachtige presentaties van het jaarverslag. Bernadette heel erg bedankt en we zullen je gaan missen.

Ook nemen wij afscheid van Rianne van Asperen, zij heeft 4 jaar deel uitgemaakt van ons bestuur. Rianne onderhield de internationale contacten, de contacten met de studenten bij en na diplomering en belde er lustig op los als leden een vraag hadden en zij het tot op de bodem had uitgezocht. Rianne, heel erg bedankt en ook jou gaan we missen.

Gelukkig zijn er ook een drietal kandidaat bestuursleden. We hopen dat Djoeke Saaltink, Marloes Reijman en Lauri Savelkoul gekozen worden.

Hopelijk tot ziens op de ALV van 12 mei! Niet hopelijk! Gewoon tot ziens!

Nicole van Bergen
Voorzitter NVFB