30 januari 2023

Medewerking gevraagd voor de NVFB Kennis-agenda 'De Eerste Stap naar Kennis'

Wetenschappelijk onderzoek door Esmé de Haan:

'Mijn naam is Esmé de Haan. Misschien kennen jullie mij nog van het afgelopen NVFB-congres, waar Marijke Slieker aandacht vroeg voor mijn afstudeeropdracht. Het onderzoek is geïnitieerd door de NVFB: vanuit de vereniging kwam de vraag om door middel van wetenschappelijk onderzoek een diagnostisch onderzoeksprotocol op te zetten. Dit is een vraag van de NVFB-Kennisagenda “De Eerste Stap naar Kennis”.

Op dit moment ben ik druk bezig met de afstudeeropdracht van de Master Health Sciences. Ik wil je vragen mee te doen aan dit onderzoek door deze vragenlijst in te vullen. Dit zal niet langer dan 30 minuten van je tijd in beslag nemen.  

Het algemene doel van dit onderzoek is bepalen welke diagnostische tools onderdeel moeten uitmaken van een diagnostisch protocol rondom de diagnostisering en behandeling van een verzakking en/of urine-incontinentie. Het onderzoek dat ik uitvoer is onderdeel van een groter onderzoek: waarbij uiteindelijk toegewerkt wordt naar het opstellen van een gestandaardiseerd onderzoeks- en/of behandel protocol.  

De vragenlijst in mijn onderzoek inventariseert de meningen en opvattingen van Nederlandse bekkenfysiotherapeuten ten opzichte van diagnostische tools. Er zullen onder andere vragen aan bod komen over de beschikbaarheid, het gebruiksgemak en het nut van de diagnostische tools. Voor deze vragenlijst heb ik ongeveer 250 respondenten nodig. 

Mocht je collega’s of bekenden hebben binnen de bekkenfysiotherapie, zou ik het erg op prijs stellen als je deze vragenlijst aan hen zou willen doorsturen.
 
Indien je vragen hebt over de vragenlijst of het onderzoek, mag je mij altijd mailen: [email protected]

Met vriendelijke groeten, 
Esmé de Haan'

Naar de vragenlijst