post-partum-knip.jpg
30 januari 2023

Wil jij ook aan de slag met het Postpartum Consult?

Geef je op voor het webinar!

Veel vrouwen krijgen in hun leven te maken met klachten die gerelateerd zijn aan een bekken(bodem) disfunctie. Meer dan de helft van de vrouwen met deze klachten zoekt geen hulp ondanks het feit dat bekkenbodemspiertraining, bekkenfysiotherapie en leefstijl- adviezen worden aanbevolen als eerste keus voor preventie en behandeling.
Vrouwen met een verhoogd risico op bekken(bodem)disfuncties krijgen in de huidige peripartumzorg geen preventieve adviezen en therapie.

Om deze zorg te verbeteren zijn door de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie (NVFB) een online Post Partum Screeningslijst en een Post Partum Consult ontwikkeld met als doel preventie en reductie van bekken(bodem)klachten. Met dit product kan de bekkenfysiotherapeut disfuncties inzichtelijk maken in de bekkenregio bij vrouwen in de postpartum periode.  Dit kunnen zowel symptomatische als a-symptomatische disfuncties zijn.

Voor de postpartum vrouw zullen de online Post Partum Screeningslijst en het Post Partum Consult bekend worden onder de naam de Bekken (Bodem) Check. 

​​Er zijn al meerdere webinars gegeven ten behoeve van de uitrol van het Post Partum Consult Bekkenfysiotherapie, Bekken(bodem)check voor de consument. De webinars zijn met groot enthousiasme ontvangen. In de webinar wordt de vragenlijst besproken, het consult en de implementatie.
Er is een prachtige Toolkit, met alles er in wat je nodig hebt om te starten. Het volgen van de webinar, die gratis is én alleen toegankelijk voor leden, wordt sterk aanbevolen. Op deze wijze wordt de Bekken(bodem)check allemaal op dezelfde wijze aangeboden en dat maakt het product sterker en beter aan de man te brengen naar de markt en ook om in aanmerking te komen voor eventuele vergoeding door zorgverzekeraars.

Was je niet in de gelegenheid om één van de voorgaande webinars te volgen en wil je dit wel. Laat het ons dan weten via [email protected] Bij voldoende animo organiseren we in het voorjaar nog één of meerdere webinars.

Lees meer over het post partum consult.