lar.jpg
26 november 2021

Congres Low Anterior Resection (LAR) DCRA

Hét state-of-the-art congres over de multidiscilplinaire behandeling op 26 november 2021 in Hotel  De Sparrenhorst in Nunspeet

Tijdens dit congres krijgen we inzicht in de veranderingen van de laatste 10 jaar en de consequenties hiervan op de chirurgische ingrepen bij rectumkanker. Dit heeft wederom gevolgen voor de complicaties en gevolgen van chirurgie op het defecatiepatroon van de patiënt en een evt. LARS syndroom.

Er wordt ingegaan op het belang van de autonome continentiereflex van de externe anale sfincter en de puborectalis en de invloed van chirurgie hierop en hoe kunnen wij het een en ander diagnosticeren hetgeen van belang is bij de patiënt na een low anterior resectie (LAR).

Doelgroep: bekkenfysiotherapeuten (io), stoma/continentie verpleegkundigen.

Meer informatie en aanmelden