stand-2024.jpg
24 juli 2024

Stand

Afgelopen periode heeft de NVFB weer op een tweetal mooie plekken met de stand gestaan. Als NVFB proberen we bij relevante congressen en dagen met de stand te gaan staan. Soms staan we er voor collega’s, zoals bijvoorbeeld op ons eigen NVFB congres. En soms juist voor patiënten. Zo ook op de volgende twee plekken. De NVFB werd warm onthaalt en de collega’s van de stand hebben, in dit geval gezien het thema, veel vrouwen gesproken over de bekkenbodem, bekkenfysiotherapie en hun klachten.

Dag van de vrouwen gezondheid

De eerste dag van de vrouwen gezondheid. Voices for Women organiseerde in de jaarbeurs deze dag voor vrouwen en gezondheid. Het was  een prachtige dag met een gevarieerd programma waar 950 vrouwen aanwezig waren.  

Vrouwen zijn geen mannen, ziektes en aandoeningen die bij beide geslachten voorkomen presenteren zich vaak anders bij mannen en vrouwen. Medicatie werkt soms anders. En er zijn een behoorlijk wat ziektebeelden en aandoeningen die alleen bij vrouwen voorkomen.

Elke vrouw de juiste zorg!

De stand werd druk bezocht ook door vrouwen die een bekkenfysiotherapeut nodig hadden en nog niet doorverwezen waren. Fijn om ze in de juiste richting te helpen.

LADIES NIGHT OVER DE OVERGANG EN BEKKENBODEM!

Opvliegers, jezelf niet zijn, kilo’s aankomen, slaapproblemen en geen zin in seks: de overgang kan een lastige periode zijn die bijvoorbeeld deze klachten met zich mee kunnen brengen. Naar schatting zijn 1,8 miljoen vrouwen in Nederland in de overgang. Van hen geeft 80% aan op een gegeven moment last te hebben van overgangsklachten. Toch heeft meer dan de helft van de mensen in de overgang ondanks klachten nooit hulp gezocht.

Om de overgang meer aandacht te geven, werd vrijdagavond 21 juni alles besproken wat te maken heeft met de overgang en de bekkenbodem. Op deze avond waren er presentaties van een verpleegkundig overgangsconsulente, onderzoekster van de Universiteit Twente, bekkenfysiotherapeute, gynaecologe en hormoonspecialiste. Ook was er een markt met kraampjes over vrouwengezondheid hier stond de NVFB ook met de stand.

Het was een bijzonder inspirerende avond.

Wordt je hier ook enthousiast van en wil je een keertje op de stand staan? Je kunt je aanmelden bij [email protected]