uit-de-bestuurskamer-2.jpg
02 februari 2023

Even bijpraten ... Nicole van Bergen

Januari 2023 - 2023 is van start en wat voor één. Het jaar was nog geen twee weken oud toen we werden geconfronteerd met de mislukte fusie SKF en KNGF.

Een ontwikkeling die heel schadelijk is voor onze hele beroepsgroep. Inmiddels weten jullie dat de NVFB samen met de andere beroepsinhoudelijke verenigingen, probeert om KNGF en SKF weer om de tafel te krijgen. Met als doel om binnen korte tijd alsnog tot een fusie te komen, conform de uitkomst van de ledenraadpleging van zomer 2020. De leden hebben in 2020 het KNGF bestuur immers een opdracht gegeven.
Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Verder zitten we ook niet stil. We zijn druk met de vertaling van de nieuwe ICS terminologie. Dit doen Kristel Bonten en ik samen met Petra van Nierop, Liesbeth Westrik, Corina Adamse, Heidi Moossdorff en Suzanne Schelhaas. Eind maart moet het klaar zijn, zodat de SOMT en AVANS+ tijd hebben om het in het studiemateriaal te verwerken.

Ook wordt langzamerhand de laatste hand aan het beroepsprofiel gelegd. Module 1 t/m 4 zijn bijna klaar voor de feedbackrondes. De bedoeling om op de algemene ledenvergadering van 11 juni een akkoord aan jullie te vragen.

Er is weer een voorlichtingsbijeenkomst voor huisartsen geweest, opnieuw een groot succes. Verderop in de nieuwsbrief lezen jullie hier meer over.

Ook iets om naar uit te kijken is het NVFB congres Let’s Talk op 31 maart in Papendal. Met de early bird maar 125 euro

Ik hoop jullie daar allemaal te zien.

Nicole van Bergen
Voorzitter NVFB